Legionella gevonden in helft gemeentelijke sporthallen

Bij een controle van de dertien gemeentelijke sporthallen is begin deze maand in bijna de helft van de locaties legionella in de waterleidingen geconstateerd. Het gaat om ’t Zandje, Ockenburgh, Leidschenveen, Houtrust, Oranjeplein en sporthal Piet Vink.

Rabin Baldewsingh gemeentefoto 2Bij vijf sporthallen betrof het een ongevaarlijke variant en bij één sporthal (’t Zandje) ging het om een bacterie die longontsteking kan veroorzaken. De kans dat mensen hier ziek van worden is klein en met antibiotica goed te behandelen. Alle gebruikers van de sporthallen werden hierover geïnformeerd. Voortaan zal iedere sporthal tweemaal per jaar worden gecontroleerd, schrijft wethouder Rabin Baldewsingh van Sport aan de gemeenteraad.

Direct na de constatering zijn alle douche-installaties in de desbetreffende sporthallen uitgeschakeld. Om de overlast te beperken werden per sporthal in twee kleedkamers anti-legionella douchekoppen geplaatst waar veilig gebruik van kon worden gemaakt. Een gespecialiseerd bedrijf gaat deze week de leidingen en de douches desinfecteren.

Bron: www.denhaagfm.nl